naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
Što priječi razvoje elektroničke trgovine u EU?

Europska komisija pokrenula je danas sveobuhvatne konzultacije usmjerene na utvrđivanje prepreka razvoju elektroničke trgovine u Europi te procjeni utjecaja provedbe EU direktive o e-trgovini, priopćeno je u ponedjeljak iz Bruxellesa.

Nakon deset godina od njezinih početaka, e-trgovina i dalje je zaslužna za manje od 2 posto ukupnih prihoda ostvarenih od maloprodaje u Europskoj uniji. Tek u četiri zemlje članice prihodi od e-trgovine dosežu razinu od 4 posto ukupnih prihoda od maloprodaje.

Stoga je Komisija pokrenula konzultacije, a na temelju dobivenih odgovora, kao i informacija prikupljenih kroz rasprave sa zemljama članicama te relevantnih izvješća Europskom parlamentu, planira do početka 2011. sastaviti priopćenje o e-trgovini u kojemu bi iznijela naučene lekcije te predložila moguće iduće korake.

Konzultacije traju do 15. listopada, a on-line upitnik dostupan je na adresi:

Public consultation on the future of electronic commerce in the internal market and the implementation of the Directive on electronic commerce

Hina