naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava ostalo
Europski turistički forum

Europski turistički forum pod nazivom 'Jačanje uloge Europe kao vodeće turističke destinacije' održat će se ove godine 18. i 19. studenoga 2010. u Melliehi na Malti. 

Prvi dan Foruma bit će usmjeren na brendiranje Europe i na raspravu o načinima i sredstvima za povećanje prepoznatljivosti Europe. 

Potpredsjednik Europske komisije Antonio Tajani predsjedat će plenarnom sjednicom drugog dana Foruma, a naglasak će biti stavljen na novi politički okvir za turizam. 

Nakon završetka Foruma 19. studenoga održat će se sastanak EU ministara i državnih tajnika nadležnih za turizam. Na sastanku će se razmijeniti iskustva i ideje potrebne za primjenu Priopćenja o turizmu koje je usvojeno u lipnju ove godine a nalazi se na stranicama Europske komisije. 

Od strane malteških vlasti uskoro će biti poslani pozivi kako ministrima i direktorima nacionalnih turističkih organizacija, koji će biti pozvani da sudjeluju u radu Europskog turističkog foruma s obzirom na glavnu temu (brendiranje Europe), koja je u prvom redu područje interesa nacionalnih turističkih organizacija.

 

Više o tome:

  • Europska komisija: European Tourism Forum 2010
  • Ministarstvo turizma Republike Hrvatske: Europski turistički forum 'Jačanje uloge Europe kao vodeće turističke destinacije'