naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
Komisija predstavila strategiju zapošljavanja

Europska je komisija u utorak 23. studenog predstavila novu strategiju za povećanje zaposlenosti, uključujući i niz konkretnih mjera koje bi trebale pridonijeti ostvarenju cilja da stopa zaposlenosti u Europskoj uniji 2020. godine dosegne 75 posto.  

U 27 zemalja članica trenutačno je bez posla oko 23 milijuna ljudi, što je deset posto radno aktivnog stanovništva. Od izbijanja financijske i gospodarske krize 2008. godine, u EU-u je izgubljeno 5,6 milijuna radnih mjesta, što ima velike posljedice na gospodarski rast i socijalnu politiku. 

'Naš je prvi prioritet omogućiti ljudima posao. Mi naprosto ne možemo dopustiti stopu nezaposlenosti koja se kreće oko 10 posto. Kriza je poništila dosad postignuti napredak tako da mi moramo hitno reformirati tržište rada, nastojati osigurati da vještine i znanja onih koji traže posao odgovoraju zahtjevima potražnje', rekao je povjerenik za zapošljavanje i socijalnu politiku Laszlo Andor. 

Povjerenica za obrazovanje i kulturu Andrula Vasiliu istaknula je važnost obrazovanja u rješavanju problema nezaposlenosti. 

'Danas je važnije nego ikad da građani dobiju visokokvalitetno obrazovanje i obuku kako bi stekli vještine potrebne za pronalaženje posla. Cjeloživotno učenje mora postati realnost u Europi. Da bi se to postiglo, svi partneri - vlade, poslodavci, sindikati i građani - moraju ujediniti svoje napore', rekla je Vasiliu. 

Komisija navodi da unatoč visokoj stopi nezaposlenosti, poslodavci imaju poteškoća na tržištu rada pronaći odgovorajuće kadrove za mjesta na kojima se traži visoka stručnost. Prema procjenama, u području informatičke tehnologije ili zdravstva do 2015. godine nedostajat će oko 700 tisuća stručnjaka.  

Samo s europske razine ne može se puno učiniti, jer najveći dio instrumenata i odgovornosti u području zapošljavanja imaju države članice. Stoga, Komisija poziva na ujedinjavanje napora na svim razinama, europskoj, nacionalnoj i lokalnoj, kako bi se dosegnuo cilj o 75-postotnoj stopi zaposlenosti do 2020. godine. 

Komisija predlaže svim zainteresiranima 13 konkretnih mjera, među kojima je posebno zanimljiv prijedlog koji ide u smjeru rješavanja problema poplave radnih ugovora na određeno vrijeme, kojemu poslodavci sve češće pribjegavaju. 

Komisija predlaže da se u ugovor o radu na neodređeno vrijeme unese dovoljno dugo probno razdoblje i predvidi postupno povećanje zaštite prava radnika i pravo na pristup cjeloživotnom obrazovanju. Takav ugovor, prema Komisiji, smanjio bi jaz koji sve više dijeli one s ugovorom na određeno vrijeme od zaposlenih na neodređeno vrijeme. 

Zemlje članice ne bi bile obvezne uvesti takve ugovore, nego to može biti jedna od opcija koju će unijeti u svoje radno zakonodavstvo. Komisija ističe da bi se ugovori na određeno vrijeme trebali ograničiti na najmanju moguću mjeru i zadržati samo za povremene poslove, poput sezonskih radova.

'Ugovori na neodređeno vrijeme mogli bi postati normalni način novačenja radnika tako da teret fleksibilnosti radnog zakonodavstva ne snose uglavnom radnici na određeno vrijeme', navodi Komisija.(Hina) 

 

Više o tome:

Europska komisija: Agenda for new skills and jobs: EU sets out actions to boost employability and drive reform