naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava Hrvatska
Promocija knjige 'Kultura, turizam, interkulturalizam'

Promocija knjige 'Kultura, turizam, interkulturalizam' autorice Danijele Angeline Jelinčić, održava se u subotu 27. studenog 2010. u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb. 

Knjiga 'Kultura, turizam, interkulturalizam' rezultat je rada na projektu 'Identitet i interkulturalizam kroz putovanja', popularno nazvanom 'Put pod noge', koji se na inicijativu Instituta za međunarodne odnose 2008/2009. godine provodio u Hrvatskoj.  

Projekt je nastao kao odraz promjena koje se zbivaju na globalnom planu, a u vezi s očuvanjem pojedinih identiteta te poštovanjem 'Drugoga'. Znanstvena su istraživanja u području kulturnog turizma kao jedan od ključnih problema funkcioniranja ovog sektora identificirala nepoznavanje vlastite kulturne baštine od strane lokalnog stanovništva.  

Kao jedna od mjera u okviru 'Strategije razvoja kulturnog turizma u RH' predlagala se edukacija u vezi s tim problemom, i to od najranije dobi. Projekt 'Put pod noge' osmišljen je s ciljem obrazovanja osnovnoškolske djece o vlastitom kulturnom identitetu i baštini te poštovanja drugih odnosno drugačijih kultura. 

U okviru projekta tijekom 2009. godine provedeno je i istraživanje čiji su rezultati poslužili kao osnova za ovu knjigu. Istovremeno oni su podloga za moguća daljnja znanstvena istraživanja. 

Hina