naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
Predstavljen projekt za povećanje konkurentnosti poduzetništva

Projekt 'CABBS - Izgradnja kapaciteta stručnjaka za područje obavljanja poslovnih usluga i ustanova zaduženih za pružanje potpore poslovanju' predstavljen je u četvrtak 20. siječnja u Rijeci za područje Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije.  

Projekt se financira u sklopu Operativnog plana za regionalnu konkurentnost 2007-2011. godine iz sredstava predpristupnih fondova EU-a.  

Vrijednost projekta je 1,35 milijuna eura a provodi ga međunarodni konzorcij Euromed. 

Na početku današnjeg predstavljanja okupljene je pozdravila direktorica regionalne razvojne agencije PORIN iz Rijeke, u čijim prostorijama se održalo predstavljanje, Doris Sošić.  

Voditelj projektnog tima Bill McConkey kazao je da je ovo drugo od pet predstavljanja ovog projekta širom Hrvatske. Naveo je da će projekt, pokrenut u rujnu 2010., trajati 18 mjeseci.  

Cilj je povećati konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva pružanjem visoko kvalitetne podrške poslovnog savjetovanja, poboljšati kvalitetu i raspoloživost usluga pružanja podrške u poslovanju malim i srednjim poduzetnicima te ih pripremiti za nadolazeće strukturne fondove, kazao je McConkey. 

Dijelove programa detaljnije su predstavili stručnjaci David Wood i Cornelia Rotaru. 

Ključni partneri i korisnici ovog projekta u Hrvatskoj su Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, mreža institucija za potporu poduzetništvu i predstavnici malog i srednjeg gospodarstva. 

Hina