naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava Hrvatska
Komunikacijska strategija za pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji

Zaklada Hanns Seidel, Institut za međunarodne odnose i Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH organiziraju okrugli stol pod nazivom 'Komunikacijska strategija za pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji', koji će se održati u petak 25. veljače u 09,30 sati, u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2, Zagreb. 

Ovo je treći okrugli stol iz niza 'Zagreb, EU – breakfast & debate' koji će tematizirati komunikacijsku strategiju za pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji.  

'Zagreb, EU – breakfast & debate' niz je okruglih stolova, čija je osnovna ideja poticati permanentni dijalog stručne publike i akademskih krugova, domaće i strane javnosti te promišljati i jačati ulogu Hrvatske u Europi i Europe u Hrvatskoj. 

Uvod u temu dat će gospodin mr.sc. Andrej Plenković, državni tajnik za europske integracije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. O iskustvima srednjoeuropskih zemalja u komuniciranju o Europskoj uniji govorit će gospodin Karl-Peter Schwarz, novinar Frankfurter Allgemeine Zeitunga.  

U raspravi se očekuje sudjelovanje predstavnika diplomatske, akademske i šire stručne zajednice.