naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
EU traži više žena na vodećim položajima, ali ne i kvote

Europski ministri zaduženi za zapošljavanje i socijalna pitanja na sastanku u ponedjeljak 7. ožujka, uoči Međunarodnog dana žena 8. ožujka, poduprli su Pakt za rodnu ravnopravnost čiji je cilj povećati broj žena na vodećim položajima, ali su se suzdržali od postavljanja kvota na europskoj razini, pišu u utorak europski mediji.  

Vijeće za zapošljavanje i socijalna pitanja zatražilo je da se na nacionalnim razinama do 2020. poduzmu akcije kako bi se promoviralo jednako sudjelovanje žena i muškaraca na vodećim položajima na svim razinama i u svim sektorima, kaže se u dokumentu koji su usvojili ministri. 

Unatoč nastojanjima EU-a da se što više smanji jaz u rodnoj ravnopravnosti, on, bez obzira na pozitivne pomake, još uvijek postoji. 

Eurostat, europski statistički ured, nedavno je priopćio da su žene u EU-u plaćene prosječno za petinu manje od muškaraca za isti posao. Zaposlenost žena niža je od one muškaraca, a žene su također manje prisutne na najvišim položajima i u ekonomskoj i u političkoj sferi. 

Manje od četvrtine članova nacionalnih parlamenata u EU-u su žene. Deset zemalja EU-a ima preko 27 posto žena u donjem domu parlamenta, pokazuju europski podaci. Na čelu je Švedska sa 45 posto, ali većina je ispod 23 posto, a brojke su čak niže od 10 posto na Malti i u Mađarskoj. 

Europski parlament stoji nešto bolje s 35 posto zastupnica. 

Situacija je još više razočaravajuća kada se gledaju vlade i privatni sektor. Samo troje šefova vlada u EU-u su žene - Angela Merkel (Njemačka), Mari Kiviniemi (Finska) i Iveta Radičova (Slovačka). Samo tri posto velikih kompanija na čelu imaju ženu, podaci su iz izvješća iz 2010. o ravnopravnosti žena i muškaraca u EU-u. 

Kako bi se smanjio taj jaz, europska povjerenica za pravosuđe i temeljna prava Viviane Reding predložila je u srpnju prošle godine uvođenje kvota na europskoj razini kako bi se povećala prisutnost žena na vodećim položajima. 

Njezin prijedlog ministri nisu podržali. 'Nismo raspravljali o tom pitanju', rekao je talijanski ministar za zapošljavanje Maurizio Sacconi na konferenciji za novinare nakon sastanka Vijeća.  

Ni u Pakt za rodnu ravnopravnost ne spominju se kvote. 

Ipak, mnoge zemlje u tom se pogledu kreću prema naprijed. Mjere za povećanje broja žena u upravnim odborima privatnih ili državnih kompanija već su na snazi u Španjolskoj, Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, Belgiji i Austriji, kazao je dužnosnik Europske komisije. 

Reding je također pokrenula inicijativu kojom traži od europskih tvrtki da dobrovoljno povećaju broj žena u upravnim odborima kompanija. Ambiciozan cilj je povećati broj žena u upravnim odborima na 30 posto do 2015., te na 40 posto do 2020, sa sadašnjih 12 posto.

'Želim dati posljednju priliku samoregulativi. Ako se to dogodi do ožujka 2012., čestitat ću europskom poslovnom svijetu. Ako se ne dogodi, možete računati na moju kreativnost u reguliranju tog pitanja', upozorila je Reding.(Hina) 

 

Više o tome:

EurActiv: EU wants more women in top positions, but no quotas