naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Drobnjak na konferenciji ICT

Nijedna država članica ne dovodi u pitanje hrvatsko članstvo u Europskoj uniji, rekao je u četvrtak 17. ožujka u Zagrebu glavni hrvatski pregovarač Vladimir Drobnjak na konferenciji o prilagodbi javnog i privatnog sektora uoči ulaska u EU.  

'Nijedna članica više ne postavlja pitanje hrvatskoga članstva', rekao je Drobnjak i objasnio da su tri glavna razloga zbog kojih je bilo 'odugovlačenja' u hrvatskom približavanju. 

To su 'ustavna kriza, financijska kriza i kriza zasićenosti' među članicama Unije, objasnio je Drobnjak na šestoj konferenciji Dan otvorenih integracija, posvećenoj prilagodbi javnog i privatnog sektora u vezi s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju. 

Cilj je te konferencije, objavili su organizatori, tvrtka KING ICT, pomoći sudionicima da se lakše nose s izazovima tržišne konkurentnosti, regulative i usklađenja s pravnim stečevinama EU-a. 

Po Drobnjakovim riječima, Hrvatska je sad na samom kraju pregovora, preostalo joj je još zatvoriti sedam poglavlja. Na primjer, u pregovorima o poljoprivredi, rekao je, Hrvatska je dobila čak 38 prijelaznih razdoblja.  

Hina