naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najava ostalo
Prosvjed europskih sindikata u Budimpešti

Europski sindikati prosvjedovat će u Budimpešti 9. travnja povodom održavanja sastanka ministara financija EU-a kako bi rekli 'ne' strogim mjerama štednje, nakon što su već prošloga tjedna demonstrirali u Bruxellesu, objavljeno je u utorak 29. ožujka.  

'Europski sindikati prosvjedovat će kako bi rekli 'ne' strogim mjerama štednje i zatražili Europu koja bi bila više socijalna, poštene plaće i kvalitetna radna mjesta', kazala je u priopćenju Europska konfederacija sindikata (ETUC). 

Prosvjedi, koji se organiziraju na poziv ETUC-a, bit će organizirani drugog dana neformalnog sastanka ministara financija i guvernera središnjih banaka 27 zemalja EU-a. Sastanak će biti održan 8. i 9. travnja u blizini Budimpešte. 

Slični prosvjedi na poziv ETUC-a okupili su između 20.000 i 30.000 ljudi u četvrtak u Bruxellesu, povodom summita EU-a.(Hina) 

 

Više o tome:

ETUC: Euro-Demonstration on 9 April in Budapest : European trade unions mobilise for social progress