naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Bošnjaković: Učinjeno puno u ispunjavanju mjerila u poglavlju 23.

Hrvatska vlada postigla je puno u ispunjavanju mjerila za zatvaranje poglavlja 23. i vjerujem da će stvari u lipnju izgledati dobro, izjavio je u ponedjeljak 11. travnja u Zagrebu ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.  

'Mogu reći da smo velik dio odradili, međutim nastavljamo u svim segmentima i ima još dosta aktivnosti koje smo zacrtali' izjavio je Bošnjaković novinarima nakon sastanka u vladi o ispunjavanju mjerila za zatvaranje poglavlja 23. pravosuđe i temeljna prava. 

Po njegovim riječima, mora se pokazati uvjerljivost u imenovanju sudaca što je posao Državnog sudbenog vijeća a vezano za učinkovitost pravosuđa i dalje se mora smanjivati broj neriješenih predmeta.  

'Imamo dobre rezultate za prvo tromjesečje u kojem je riješeno 14 tisuća od 84 tisuće neriješenih civilnih predmeta starijih od tri godine' rekao je Bošnjaković. 

Upitan kako bi stvari mogle izgledati u lipnju, ciljanom datumu završetka pregovora, Bošnjaković je odgovorio 'vjerujem dobro'. 

'Kadrovski smo ojačali sudove koji su glavni generator neriješenih predmeta i očekujemo nastavak tog trenda' istaknuo je ministar pravosuđa. 

Na sastanku je analiziran dosadašnji rad i zaključeno je da se sve odvija prema planu i unutar rokova. 

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom dinamikom u ispunjavanju mjerila, uz ocjenu kako će se određene obveze obaviti i u kraćem roku od zadanoga, priopćeno je iz Vlade.  

Uz premijerku Kosor i ministra Bošnjakovića, na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić, ministar uprave Davorin Mlakar, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, državni odvjetnik Mladen Bajić, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, predsjednik Državnog sudbenog vijeća Ranko Marijan i drugi dužnosnici.  

Hina