naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Potpora Francuske završetku pregovora Hrvatske s EU-om

Francuska pruža snažnu potporu završetku pregovora između Zagreba i Bruxellesa i veseli se ulasku Hrvatske u Europsku uniju, rekao je u srijedu 8. lipnja u Parizu potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković.  

Jandroković je na početku svog boravka u Parizu u srijedu razgovarao s predsjednikom Hrvatsko-francuskog društva prijateljstva u Nacionalnoj skupštini Patrickom Blocheom te s predsjednikom Odbora za europske poslove Senata Jeanom Dizetom. 

'Čuo sam poruke potpore i čestitke na svemu onome što smo ostvarili a Francuska nam pruža snažnu potporu u završetku pregovora' rekao je za Hinu šef hrvatske diplomacije. 

'Francuska se veseli hrvatskom članstvu u EU-u a ja sam mojim sugovornicima prenio sve ono što mi činimo kako bi taj proces i nakon završetka pregovora bio uspješan' dodao je. 

Jandroković je obišao i izložbu BeCROative koja je postavljena u samom središtu Pariza u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Turističke zajednice. Tijekom deset dana Parižani su otkrivali istinske ljepote Hrvatske ali i proizvode koji potiču iz Hrvatske poput kravate i penkale. 

Jandroković će se kasno poslijepodne sastati i s diplomatskim savjetnikom francuskog predsjednika Jean-Davidom Levitteom te s francuskim ministrom vanjskih poslova Alainom Juppeom. 

Francuska se zalaže za to da Hrvatska do kraja lipnja završi pregovore te da 1. srpnja 2013. postane punopravna članica Unije. 

Hina