naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Vlada: javnosti dostupna pregovaračka stajališta

Hrvatska vlada učinit će dostupnim javnosti pregovaračka stajališta RH za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji kao i izvješća o ispunjavanju obveza iz pojedinih poglavlja pregovora, usvojenih u svrhu ispunjavanja obveza iz pregovora o pristupanju, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade.

Slijedom odluke o zatvaranju pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, u svim poglavljima pregovora – pravne stečevine Europske unije, najavljene u zaključcima Europskog vijeća od 24. lipnja 2011. godine, Vlada Republike Hrvatske učinit će dostupnim javnosti pregovaračka stajališta RH za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji i dodatke na pregovaračka stajališta, stoji u Zaključku kojeg je Vlada donijela na današnjoj sjednici.

Također, javnosti će biti dostupna i izvješća o ispunjavanju obveza iz pojedinih poglavlja pregovora, usvojenih u svrhu ispunjavanja obveza iz pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, utvrđenih u pregovaračkim stajalištima RH i zajedničkim stajalištima EU za pojedina poglavlja pregovora.

Navedeni dokumenti objavit će se na internetskim stranicama Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.