naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Web preporuke
Održiva energija – web stranica kampanje

(20. 6. 2005.) Europska je komisija u okviru programa Intelligent Energy - Europe (2003-2006) pokrenula kampanju o Održivoj energiji u Europi (Sustainable Energy Europe) za razdoblje od 2005. do 2008. godine. Cilj je kampanje podići razinu javne svijesti, a osobito donositelja odluka na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, promicati održivu proizvodnju i potrošnju energije, širiti najbolju praksu, te poticati privatna ulaganja u održive energetske tehnologije. U idućem četverogodišnjem razdoblju, kampanja bi trebala pridonijeti ostvarivanju ciljeva energetske politike vezane uz uporabu obnovljivih izvora, energetsku učinkovitost, čisto gorivo i alternativna goriva.

Web stranica Sustainable Energy Europe nudi pojašnjanja o temeljnim ciljevima pokrenute kampanje o održivoj energiji u Europi, navodi ciljeve te planirane akcije potpore kao i načine uključivanja u kampanju, a najavljeno je proširenje sadržaja stranice prezentacijama na svim službenim jezicima Unije, kao i dodatnim informacijama namijenjenim subjektima aktivnim u području energetike, te medijima i široj javnosti. (A. B.)

Više o tome:

  • Europska komisija: Sustainable Energy Europe