naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Okrugli stol: Hrvatska, Europska unija i budućnost europskog projekta

Okrugli stol iz niza 'Zagreb, EU – breakfast & debate' održat će se na temu – 'Hrvatska, Europska unija i budućnost europskog projekta' u petak, 21. listopada 2011. u Novinarskom domu, Perkovčeva 2,  s početkom u 9,30 sati.

'Zagreb, EU – breakfast & debate' niz je okruglih stolova – debatnih doručaka, čija je osnovna ideja poticati permanentni dijalog stručne publike i akademskih krugova, domaće i strane javnosti, te promišljati i jačati ulogu Hrvatske u Europi i Europe u Hrvatskoj.

Ovaj okrugli stol organiziraju Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Institut za međunarodne odnose i Zaklada Hannes Seidel.

Kao glavni uvodničar očekuje se mr.sc. Andrej Plenković, državni tajnik za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija RH, dok će na temu 'Budućnost europskog projekta' govoriti gost iz Njemačke dr. Ingo Friedrich, nekadašnji potpredsjednik Europskog parlamenta.

Naglaske poljskog predsjedanja Europskom unijom predstavit će veleposlanik Republike Poljske u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Wieslaw Tarka.

Dr.sc. Višnja Samardžija sa IMO-a predstaviti će neposredne učinke članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji.