naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
Izvještaj Komisije o jednakim mogućnostima pri zapošljavanju

(6. 12. 2005.) 83 posto europskih poduzeća koja su uvela politiku jednakih mogućnosti pri zapošljavanju na poslovnoj je dobiti, otkriva nedavno istraživanje Europske komisije. Prednosti takve politike zapošljavanja su širi krug kandidata za određeno radno mjesto, zadržavanje kvalitetnih radnika, dobri međuljudski odnosi i bolji imidž poduzeća.

Ipak gotovo polovica svih poduzeća koja su sudjelovala u ispitivanju tek trebaju provesti takve mjere pri zapošljavanju.

I dok tvrtke na sjeveru i zapadu Europske unije već neko vrijeme imaju takvu praksu, nove države članice ističu potrebu veće informiranosti na tom području.

Novo izvješće Europske komisije stavlja naglasak na promicanje jednakosti pri zapošljavanju bez obzira na etničko i rasno porijeklo kandidata, tjelesnu invalidnost, vjeroispovijest, dob ili seksualnu opredijeljenost.

V. Spidla, povjerenik Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i jednake mogućnosti ističe da tvrtke sve češće provode politiku jednakosti i to ne samo zbog etičkih ili zakonskih normi, već i zbog očitih poslovnih dobiti. Čak 42 posto ispitanih kao najveću prednost takve politike navodi brzo rješavanje manjka radne snage zapošljavanjem kvalitetnih radnika na duži period, 38 posto ističe dobar imidž tvrtke, a 26 posto ističe porast inovativnosti i kreativnosti.

Osim rezultata ispitivanja, izvješće Komisije donosi pregled niza primjera dobre prakse u području jednakosti pri zapošljavanju iz iskustva brojnih tvrtki. Neki od navedenih primjera obuhvaćaju obrazovanje zaposlenika i menadžera o načelima borbe protiv diskriminacije, isticanje prednosti starijih zaposlenika i stvaranje mreža zaposlenika s invaliditetom, zaposlenika drugačije seksualne orijentacije ili etničke pripadnosti koje pružaju potporu svojim članovima Najveći broj takvih primjera pronalazi se u tvrtkama u Velikoj Britaniji, Španjolskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Nizozemskoj i Belgiji.

Neupućenost poslodavaca u prednosti i koristi zapošljavanja prema načelu jednakih mogućnosti, kao i neinformiranost o ranijim primjerima dobre prakse navedeni su, uz ukorijenjene diskriminacijske stavove i isto takvo ponašanje na radnom mjestu, kao glavna zapreka zapošljavanju prema načelu jednakih mogućnosti. 

Važnost provedenoga ispitivanja potvrdio je i skup koji se krajem studenoga 2005. održao u Bruxellesu, a na kojem su se okupili predstavnici poslovne zajednice, nacionalnih vlasti, socijalnih partnera i nevladinih udruga kako bi raspravili o dobivenim rezultatima izvještaja. Zaključci sa sastanka trebali bi pomoći u pripremama za 2007. godinu, inače Europsku godinu jednakih mogućnosti. (Ž. Motika)

Više o tome: