naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > EU u fokusu
Europski rječnik radnih odnosa

Europska zaklada za poboljšanje radnih i životnih uvjeta (European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions - EUROFOUND) objavila je Europski rječnik radnih odnosa (European Industrial Relations Dictionary). Rječnik obuhvaća gotovo 300 danas najčešće korištenih izraza iz područja politike zapošljavanja i radnih odnosa u Europskoj uniji s preciznim pojašnjenjima i relevantnim podacima. Elektroničko izdanje rječnika sadrži hiperveze na zakonodavstvo i sudsku praksu EU. 

Rječnik je namijenjen članovima sindikata, radničkim organizacijama, vladama i međunarodnim tijelima kao i akademskoj zajednici i istraživačima te svima koji trebaju potankosti iz tog područja.  

Rječnik nudi i dodatne informacije o institucionalnom i  pravnom okviru, kolektivnim radnim odnosima,  slobodnom kretanju radnika, diskriminaciji i jednakosti prilikom zapošljavanja, te o zdravlju i sigurnosti na radnom mjestu. (T. P.)

 Više o tome:

  •  Europska zaklada za poboljšanje radnih i životnih uvjeta (EUROFOUND): European Industrial Relations Dictionary