naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Bilateralni screening: Pravda, sloboda i sigurnost

Bilateralna faza analitičkog pregleda zakonodavstva (screening) za poglavlje Pravda, sloboda i sigurnost (Poglavlje 24) započinje sutra (21. veljače) 2006. godine u Bruxellesu.

Prvog dana bilateralnog analitičkog pregleda, hrvatski stručnjaci predstavit će stanje i razinu usklađenosti za područje azila, migracija, pravosudne suradnje u građanskim stvarima, uključujući i suradnju u području droga, te carinsku suradnju.

Policijska suradnja i borba protiv organiziranog kriminala, pravosudna suradnja u kaznenim stvarima i borba protiv terorizma, bit će na programu drugog dana analitičkog pregleda.

Bilateralna faza analitičkog pregleda za poglavlje Pravda, sloboda i sigurnost završit će predstavljanjem razine usklađenosti sa schengenskom pravnom stečevinom, predstavljanjem  implementacijskih mehanizama, te regulativom u području vanjskih granica i viza.

  

Više o tome:

  • EU-pregovori