naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Konferencije parlamentarnih odbora za europske poslove

Drugi sastanak Konferencije parlamentarnih odbora za europske poslove obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja održat će se 6. ožujka 2006. pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskoga sabora gosp. Vladimira Šeksa.

Na prvom dijelu sastanka predviđena je rasprava o ulozi i radu COSAP-a u odnosu na Zaključke s XXXIV. sastanka COSAC-a te suradnji između nacionalnih parlamenata država obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja sa Europskim parlamentom kroz aktivnosti Zajedničkog parlamentarnog odbora.

Drugi dio sastanka predviđa raspravu o Priopćenju Komisije od 9. studenoga 2005. i Zaključcima Vijeća od 12. prosinca 2005. o strategiji za proširenje i „Roadmap“ za Zapadni Balkan te o priopćenju Komisije od 27. siječnja 2006. „Zapadni Balkan i EU: jačanje stabilnosti i povećanje napretka“. O tim će temama uvodno izlatati Vincent Degert, šef Delegacije Europske Komisije u RH.

Na sastanku će biti govora i o financijskoj perspektivi EU 2007.-20014. i dražavama obuhvaćenim Procesom stabilizacije i pridruživanja.

 

Više o tome:

  • Poslovnik Konferencije
  • Zajednička izjava s I. sastanka Konferencije
  • Zaključci s I. sastanka Konferencije