naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Carinska unija: bilateralni screening

U Bruxellesu se u srijedu i četvrtak, 15. i 16. ožujka  održava bilateralna faza analitičkog pregleda zakonodavstva za poglavlje carinske unije.

Prvog dana bilateralnog screeninga, hrvatski stručnjaci predstavit će stanje i razinu usklađenosti za područje carinskih postupaka, carinskih oslobođenja, izvoz kulturnih dobara, nadzor gotovinskih sredstava na granici, carinski status robe i provoz, te postupke s ekonomskim učinkom. Također će biti predstavljena organizacijska struktura i administrativna sposobnost Carinske uprave Republike Hrvatske.

Drugog dana screeninga bit će predstavljena područja o krivotvorinama, prekursorima, carinska vrijednost, carinska klasifikacija i tarifa, pravila o podrijetlu i međunarodna carinska suradnja.

Po završetku bilateralnog screening-a Europska komisija izradit će izvješće o njegovim rezultatima i spremnosti za početak pregovora u ovom poglavlju.