naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Nastavak screeninga: ribarstvo, financijske usluge

Danas se u Bruxellesu održava bilateralni screening za poglavlje ribarstvo, a u četvrtak eksplanatorni za financijske usluge.

Tijekom bilateralnog screening-a hrvatski predstavnici upoznat će Europsku komisiju sa zakonodavstvom Republike Hrvatske u području ribarstva, i to u tematskim područjima: opći pregled ribarske politike RH, upravljanje resursima, upravljanje flotom, inspekcija i kontrola, strukturne mjere, tržišna politika, državne potpore i međunarodni sporazumi.

Tijekom eksplanatornog screening-a za financijske usluge članovima pregovaračke skupine bit će predstavljena  pravna stečevina koja se odnosi na područje financijskih usluga: bankarstvo, osiguranje, mirovinski fondovi, te tržišta vrijednosnih papira i investicijske usluge. Bilateralna faza screeninga za poglavlje Financijske usluge održat će se 4. i 5. svibnja u Bruxellesu kada će članovi hrvatski predstavnici prezentirati do sada ostvarenu razinu usklađenosti s pravnom stečevinom u ovom poglavlju.

Po završetku bilateralnog screening-a, Europska će komisija izraditi Izvješće o njegovim rezultatima i spremnosti za početak pregovora u ovom poglavlju.