naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najave i događanja
Okrugli stol: Komuniciranje Europe građanima – uloga organizacija civilnog društva

Institut za međunarodne odnose u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva i uz potporu ureda UNDP-a u Hrvatskoj, organizira Okrugli stol Komuniciranje Europe građanimauloga organizacija civilnog društva. Okrugli stol će se održati  24. travnja 2006., u Hotelu Westin, dvorana Panorama, Kršnjavoga 1, Zagreb od 9:30 – 14:00.

Cilj je okruglog stola potaknuti raspravu o ulozi organizacija civilnog društva u provedbi Komunikacijske strategije za informiranje hrvatske javnosti o EU i pripremama za članstvo koju je Sabor usvojio 27. siječnja 2006., te omogućiti doprinos civilnog društva iz RH procesu savjetovanja o Bijeloj knjizi o europskoj komunikacijskoj politici kojeg Europska komisija provodi do kraja srpnja 2006.

Okrugli stol bi trebao okupiti predstavnike organizacija civilnog društva iz Hrvatske (nevladine organizacije, sindikate, udruge, itd.) iz Hrvatske, ali i određeni broj predstavnika iz država članica EU, te zemalja Jugoistočne Europe.

Sudjelovanje na otvaranju okruglog stola su potvrdili šef Delegacije Europske komisije u RH, Nj. E. Vincent Degert te austrijska veleposlanica u RH, Nj. E. Helga Konrad. S posebnim zadovoljstvom najavljujemo da će posebno izlaganje na okruglom stolu imati g. Roger Briesch, bivši predsjednik i sadašnji zamjenik predsjednice Europskog ekonomskog i socijalnog odbora.

Radni jezici okruglog stola su engleski, francuski i hrvatski.

Molimo da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do 21. travnja 2006. u 14 sati na e-mail: zaklada@civilnodrustvo.hr ili tel: 23 99 100.

Program okruglog stola (Word)

Komunikacijska strategija za informiranje hrvatske javnosti o procesu pristupanja EU (PDF)

Bijela knjiga o europskoj komunikacijskoj politici – prijevod na hrvatski (Word)

White paper on European communication policy (EN-pdf)