naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Web preporuke
Visit Europe

'Visit Europe' novi je portal  Europske komisije pokrenut u okviru strategije za razvoj turizma, a nudi brojne korisne informacije o 34 europske države (uključujući Hrvatsku). U Hrvatskoj se preporučaju Dubrovnik, Split, Poreč, Trogir kao odredišta uvrštena u UNESCO-vu listu svjetske baštine, te Opatija i Zagreb.

Informacije dostupne na portalu olakšavaju planiranje putovanja (prijevoz, vrijeme, smještaj), a nude se i preporuke gdje otići, korisne informacije i iskustava posjetitelja. Osim toga tu se mogu naći i linkovi za turističke zajednice svih europskih zemalja.

Website je dostupan na engleskom, francuskom, portugalskom i španjolskom, a prvenstveno je namijenjen posjetiteljima iz SAD-a, Kanade, Brazila i Latinske Amerike.

Glavni  ciljevi strategije u okviru koje je portal pokrenut uključuju bolju političku koordinacija, poboljšanje korištenja europskih financijskih instrumenata, «Europsku agendu za turizam u 21. stoljeću», promociju održivog turizma, poboljšanje propisa,  povećanje kvalitete podataka radi  povećanja razumijevanja značaja turizma te bolju promociju europskih odredišta.

Važnost turizma u Europi može se ilustrirati činjenicama da je Europa jedno od najposjećenijih odredišta u svijetu, te da dva milijuna turističkih poduzeća zapošljava oko 4% radne snage, što predstavlja približno osam milijuna poslova.