naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Najave i događanja
Novi newsletter „Fin-Focus“

Europska komisija pokrenula je novi newsletter pod nazivom "Fin-Focus". Fin-Focus je publikacija posvećena financijskim uslugama, a donosi odgovore na neka pitanja, problematiku i događaje značajne za potrošače i korisnike financijskih usluga.

Član Komisije zadužen za unutarnje tržište i usluge, Charlie McCreevy je prilikom pokretanja newslettera naglasio je: "Pokretanjem Fin-Focusa demonstriramo našu obvezu za povećanjem informiranosti među EU građanima bitnim za politički razvoj u financijskim uslugama koji utječu na svakodnevni život. U budućnosti se nadamo da će se dijalog između Komisije i potrošača poboljšati i steći značajan doprinos u oblikovanju naše politike".

Fin-Focus je jedna od mjera koja se provode za informiranje potrošačima i korisnicima financijskih usluga, u skladu s Bijelom knjigom o financijskim uslugama 2005 - 2010.

U prvom, svibanjskom broju ove publikacije govori se o bankovnom poslovanju, potrošačkim i hipotekarnim kreditima i plaćanju. Fin-focus dostupan je na 20 službenih jezika EU.