naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Projekt BIZimpact o očekivanim učincima ulaska u EU na hrvatske tvrtke

Projekt BIZimpact predstavit će u srijedu 7. svibnja u Zagrebu rezultate istraživanja provedenog u 2 tisuće malih hrvatskih tvrtki o očekivanim učincima pristupa Hrvatske EU na njihovo poslovanje i o informacijama koje su im potrebne kako bi se pripremile za poslovanje na tržištu EU-a. 

BIZimpact je projekt u sklopu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva koji financira program Europske unije CARDS, a cilju mu je unaprijediti informiranje hrvatske poslovne zajednice, malih i srednjih tvrtki te posebice obrtnika, o učinku pristupanja Hrvatske EU-u na poslovanje i promjene zakona i propisa u određenom broju ključnih područja.

Projekt BIZimpact zadužio je agenciju Puls za provedbu istraživanja o potrebama za poslovnim informacijama na reprezentativnom uzorku od 2 tisuće malih tvrtki i obrta diljem Hrvatske. 

Cilj istraživanja je ustanoviti koliko su dobro pripremljeni za pristupanje EU-u i identificirati informacije koje su im potrebne u osam ključnih područja: zaštita potrošača, zaštita okoliša, standardi poljoprivrednih proizvoda, standardi industrijskih proizvoda, javne nabave, državne potpore, politika tržišnog natjecanja i prava intelektualnog vlasništva.

  

Više o tome:

Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj: Istraživanje u 2 000 hrvatskih tvrtki financirano od strane EU-a