naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Državna tajnica Bianca Matković s koordinatorima za pristupne pregovore s EU-om

Državna tajnica za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Bianca Matković sastala se u srijedu 17. rujna s koordinatorima ministarstava i drugih državnih tijela uključenih u pristupne pregovore s Europskom unijom koje je izvijestila o dosadašnjem tijeku pristupnih pregovora te daljnjim planiranim aktivnostima. 

Matković, koja je ujedno i glavna koordinatorica za praćenje aktivnosti vezanih uz pregovore s EU-om, rekla je da bi do kraja ove godine Hrvatska mogla otvoriti pregovore u svim preostalim poglavljima, uz zatvaranje što je moguće više poglavlja. 

Izrazivši uvjerenje kako će pregovori biti tehnički završeni u drugoj polovici iduće godine, Matković je koordinatore pozvala da i u budućnosti ulože jednake napore kako bi Hrvatska u zadanim rokovima ispunila sve obveze. 

Govoreći o provedbi Nacionalnog programa za 2008. godinu, državna tajnica istaknula je da je u ovoj godini predviđeno donošenje 126 zakona, Vlada je dosad usvojila njih 89, a ovog tjedna u Hrvatski sabor bit će upućeno još 11 prijedloga zakona. 

Na sastanku su EU koordinatori dobili naputak za izradu Nacionalnog programa za pristupanje EU za 2009. godinu, a predstavljen je i novi državni tajnik za europske integracije u MVPEI-u Davor Božinović.  

 

Više o tome:

Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija: Državna tajnica Bianca Matković održala je sastanak s EU koordinatorima iz ministarstava i drugih državnih tijela uključenih u procese pristupnih pregovora s EU