naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Premijer Ivo Sanader s Pregovaračkom skupinom

Hrvatski premijer Ivo Sanader sastao se u ponedjeljak 20. listopada u Zagrebu s članovima pregovaračke skupine za pregovore o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, a na sastanku je izražen optimizam glede završetka pregovora u zacrtanom roku, odnosno tijekom 2009. 

Sastanku su bili nazočni ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković i državni tajnici u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Bianca Matković i Davor Božinović.  

Na sastanku je razmotren aktualni tijek pristupnih pregovora, te naglašena važnost daljnjeg učinkovitog i kvalitetnog djelovanja na ispunjavanju obveza u pristupnom procesu s ciljem završetka pregovora o pristupanju tijekom 2009. godine. 

Sanader je nazočne informirao o aktivnostima i razgovorima s europskim partnerima u cilju zadržavanja dobre dinamike pristupnog procesa i uspješnog završetka pregovora u zacrtanom roku.  

Glavni pregovarač Vladimir Drobnjak i članovi Pregovaračke skupine izvijestili su o trenutnom statusu pregovora o pristupanju po pojedinim poglavljima, te o ukupnim aktivnostima Pregovaračke skupine.  

Poseban naglasak stavljen je na rješavanje otvorenih pitanja u nastavku pregovora pri čemu prioritet postaju mjerila za zatvaranje pregovora. 

 

Više o tome:

Vlada Republike Hrvatske: Predsjednik Vlade sa članovima Pregovaračke skupine