naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Info centar za europsko pravo ‘EU i’ na Pravnom fakultetu u Zagrebu

Na Pravnom fakultetu u Zagrebu u četvrtak 20. studenoga 2008. svečano je otvoren novi Informacijski centar za europsko pravo – ‘EU i’ čiji će resursi i usluge biti na raspolaganju ponajprije studentima i nastavnicima Fakulteta, pravnim istraživačima,  stručnjacima i odvjetnicima, ali i svim zainteresiranim vanjskim korisnicima.  

Otvaranje Info centra na prigodnoj su svečanosti, u nazočnosti brojnih uzvanika, nastavnika i studenata, pozdravili dekan Pravnog fakulteta, prof. dr. sc. Josip Kregar, šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj, Nj. E. Vincent Degert, te prodekan za međunarodne odnose Pravnog fakulteta, prof. dr. sc. Hrvoje Sikirić.  

Pravni je fakultet uspostavom ovoga Centra u sklopu fakultetske Biblioteke postao dijelom informacijske mreže Europske komisije u državama nečlanicama pod nazivom ‘EU i’ osiguravajući na taj način okvir za nastavak i daljnji razvoj već započetih informacijskih i edukativnih aktivnosti i izgradnju specijalizirane zbirke i drugih resursa kako bi pružio kvalitetnu potporu podučavanju i istraživanju europskoga prava i procesa europskog ujedinjenja. 

Usluge Info centra obuhvatit će pristup fondu i zbirkama, pretraživanje pravnih i ostalih službenih baza podataka, pružanje stručne pomoći pri pretraživanju i korištenju zbirke i ostalih izvora informacija, dostavu tekstova zakonodavnih prijedloga ili usvojenih akata EU, kao i tekstova zakona država članica EU-a, organizacijau seminara, radionica i edukativnih programa vezanih uz informacijske izvore, a posebice uz izvore prava Europske unije.  

Također, Centar će ponuditi informacije o svim aktivnostima i izdanjima Pravnog fakulteta vezanim uz Europsku uniju, omogućiti slobodan pristup komercijalnoj bazi European Sources Online s računala u prostoru Centra te sve zainteresirane korisnike redovito informirati putem elektroničkog biltena EU-INFO. 

Informacijski centar za europsko pravo – ‘EU i’ nalazi se u prizemlju zgrade Pravnog fakulteta na Trgu maršala Tita 3 u Zagrebu. Upite je moguće postaviti osobno u Centru, telefonski na 01/ 4597-556 i 4597-596, faksom na 4597 555, kao i elektroničkom poštom na eu-info@pravo.hr.