naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Info dan o programu Erasmus Mundus

Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj pozvala je visokoškolske ustanove u Hrvatskoj da apliciraju za program 'Erasmus Mundus External Cooperation Window' za akademsku godinu 2009.-2010. Krajnji rok za podnošenje kandidatura je 13. ožujka ove godine. 

Erasmus Mundus je program Europske komisije kojem je osnovni cilj promicati europsko visoko obrazovanje i poticati uspješnu međunarodnu suradnju, a provodi se stvaranjem centara izvrsnosti na visokim učilištima. Hrvatska trenutno ima pravo sudjelovanja u dva programa Erasmus Mundusa. 

'Erasmus Mundus - Window for External Cooperation' osmišljen je kako bi poticao institucionalnu suradnju u visokom obrazovanju između Europske unije i trećih zemalja kroz shemu mobilnosti koja se odnosi na razmjenu studenata i profesora, u svrhu studiranja, podučavanja, obrazovanja i istraživanja. 

Informacijski dan Erasmus Mundusa bit će održan 18. veljače u Bruxellesu, a cilj tog informacijskog dana informirati potencijalno zainteresirane o novim elementima programa za razdoblje 2009.-2013. (Erasmus Mundus II) koji će početi u akademskoj godini 2010.-2011.

 

Više o tome:

Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj: U Bruxellesu će se održati Info dan o programu Erasmus Mundus