naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Sanader primio europsku povjerenicu za poljoprivredu

Hrvatski premijer Ivo Sanader primio je u petak, 12. lipnja, u Zagrebu Mariann Fischer Boel, povjerenicu Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj, i u razgovoru s njom potvrdio odlučnost hrvatske vlade u usvajanju europskih standarda u poljoprivredi te naglasio da će Hrvatska, bez obzira na trenutnu slovensku blokadu hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom nastaviti politiku koja će omogućiti brz i kvalitetan završetak pristupnih pregovora.

Povjerenica Fischer Boel izrazila je zadovoljstvo dosadašnjim radom te rekla kako će i ubuduće nastaviti intenzivne kontakte s hrvatskim kolegama. Pružit će Hrvatskoj i svu moguću potporu u radu vezanom uz Poglavlje 11. - poljoprivreda i ruralni razvoj.

Nadam se da će uskoro biti pronađeno rješenje vezano uz blokadu pregovora te da će Hrvatska što prije postati 28. članica Europske unije, rekla je povjerenica Fischer Boel.