naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Predstavljena knjiga 'Euroscepticism and European Integration'

Centar za politološka istraživanja i Znanstveni Forum predstavili su u četvrtak 2. srpnja navečer u Zagrebu knjigu 'Euroscepticism and European Integration' ('Euroskepticizam i europska integracija') u izdanju Foruma Centra za politološka istraživanja.  

Knjiga je na engleskom jeziku zato što je riječ o zborniku radova nastalom kao rezultat međunarodnog znanstvenog skupa 'Euroskepticizam i europske integracije' održanog u Zagrebu 2007., rekao je Anđelko Milardović, voditelj Centra za politološka istraživanja. 

U knjizi su sabrani radovi sudionika i nekoliko teoretičara politologa i sociologa iz Europe koji su dali svoj doprinos ovoj temi koja u konceptualnom, logičkom i znanstvenom smislu propituje fenomem euroskepticizma u članicama i nečlanicama Europske unije, rekli su o knjizi Damir Grubiša s Fakulteta političkih znanosti, Mladen Puškarić s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i Žarko Paić s Tekstilno-tehnološkog fakulteta. 

Euroskepticizam je medijski, a ne znanstveni pojam koji je rasprostranjen u svim ideološkim segmentima društva - od radikalne ljevice, do radikalno populističke desnice.  

Euroskepticizam je fenomen suvremenog svijeta koji se rodio u Velikoj Britaniji, ali se uspješno raširio po cijeloj Europi, poglavito u nordijskim zemljama, a udomaćio se i u Hrvatskoj, kazao je Milardović. 

Hina