naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Počela 10. Zimska škola MVPEI-ja o europskim integracijama

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Zaklade Hannsa Seidela, u utorak 1. prosinca je u Begovom Razdolju počela deseta Zimska škola o europskim integracijama, priopćeno je iz MVPEI-ja.  

Zimska škola o europskim integracijama dugogodišnji je projekt Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Zaklade Hannsa Seidela namijenjen studentima hrvatskih sveučilišta koji žele produbiti svoje znanje o europskim integracijama.  

Cilj škole, koja traje do petka, također je upoznati studente s politikama i institucijama Europske unije te procesom integriranja Hrvatske u Europsku uniju. To je i prilika za razmjenu iskustava i informacija, primjerice o mobilnosti studenata za koju se Europska unija zauzima kao jedan od načina suvremenog obrazovanja. 

Troškovi i koristi proširenja, konkurentnost hrvatskog gospodarstva, mogući scenariji o budućnosti Europe, pretpristupni pregovori s EU-om, zajedničko tržište i politike Europske unije, utjecaj europskih integracija na sustav obrazovanja samo su neke od tema s kojima će studenti biti upoznati i o kojima će moći raspravljati na radionicama i raspravama koje prate predavanja.  

Predavači su stručnjaci iz područja europskih integracija iz Agencije za mobilnost, Centra za ekonomska istraživanja i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Zimska škola okupila je 50-ak studenata završnih godina studija te apsolvente fakulteta društvenih znanosti Sveučilišta u Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli i Zagrebu. 

 

Više o tome:

MVPEI: U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Zaklade Hanns Seidel od 1. do 4. prosinca 2009. godine u Begovom Razdolju održava se deseta po redu Zimska škola o europskim integracijama.