naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Otvoren Ured Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić otvorio je u ponedjeljak 4. listopada navečer ured svoje županije u Bruxellesu, koji će kao prvu zadaću imati povlačenje sredstava iz europskih fondova.  

'Danas smo otvorili ured naše županije koji će stalno djelovati u Bruxellesu. Kroz njega se kao regija želimo još više približiti Europskoj uniji i što je još važnije bolje koristiti europske fondove koji su stavljeni na raspolaganje, bilo pretpristupni bilo kohezijski i strukturni fondovi', rekao je Dobroslavić. 

Ured će imati jednu stalno zaposlenu osobu. Dubrovačko-neretvanska županija prva je dalmatinska županija koja otvara ured u Bruxellesu. 

Svoje urede u Bruxellesu ima već nekoliko županija, a prva se u sjedištu europskih institucija pojavila Istarska županija. Uz to postoji i Ured hrvatskih regija u Bruxellesu koji je formalno započeo s radom 1. siječnja 2007. godine. 

Taj ured zastupa interese osam hrvatskih županija: Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke, Vukovarsko-srijemske te Primorsko-goranske županije, šest gradova: Rijeke, Koprivnice, Bjelovara, Karlovca, Opatije i Ivanić Grada te dviju razvojnih agencija - AZRA-Agencije za razvoj Varaždinske županije, Razvojna agencija Slavonije i Baranje i VIRA-Razvojne agencije iz Višnjana koja zastupa općine Višnjan, Tinjan i Bale. 

Hina