naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Hrvatska punopravna sudionica programa cjeloživotnog učenja EK-a

Hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs potpisao je u utorak 7. prosinca u Brugesu u Belgiji memorandum o razumijevanju što će omogućiti od početka sljedeće godine puno sudjelovanje Hrvatske u programima cjeloživotnog učenja Europske komisije.  

Memorandum o razumijevanju potpisan je u Brugesu, gdje se održava neslužbeni sastanak ministara obrazovanja zemalja članica EU-a i kandidatskih zemalja. U ime EK-a memorandum je potpisala povjerenica za obrazovanje i kulturu Androulla Vassiliou. 

Programi cjeloživotnog učenja uključuju Erasmus, program za razmjenu studenata, Leonardo da Vinci, koji je namijenjen za poticanje mobilnosti u strukovnom obrazovanju, Comenius, program za školsku razmjenu, i Grundtvig za obrazovanje odraslih. 

Programima cjeloživotnog učenja od siječnja sljedeće godine pridružit će se i Švicarska, pa će se ukupan broj zemalja sudionica popeti na 33 (27 zemalja članica plus Hrvatska, Island, Turska, Lihtenštajn, Švicarska i Norveška).(Hina) 

 

Više o tome:

Europska komisija: Bruges Communiqué: Education Ministers back Commission strategy for vocational training