naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Vlada usvojila Izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 23.

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj u četvrtak 12. svibnja usvojila Izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 23. 'Pravosuđe i temeljna prava', priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.  

Izvješće se usvaja u sklopu pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, u svrhu ispunjavanja obveza iz pregovora navedenom Poglavlju, utvrđenim u Zajedničkom stajalištu Europske unije za poglavlje pregovora pravne stečevine 23. 

'Pravosuđe i temeljna prava', od 25. lipnja 2010. i Pregovaračkom stajalištu Republike Hrvatske za poglavlje pregovora pravne stečevine 23. 'Pravosuđe i temeljna prava', od 19. veljače 2010. godine.  

Usvojeno je i Izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 8. 'Tržišno natjecanje'.  

Izvješće se usvaja u sklopu pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, u svrhu ispunjavanja obveza iz pregovora u navedenom Poglavlju, utvrđenim u Zajedničkom stajalištu EU za poglavlje pregovora pravne stečevine 8. 'Tržišno natjecanje', od 25. lipnja 2010. i Pregovaračkom stajalištu Republike Hrvatske za poglavlje pregovora pravne stečevine 8. 'Tržišno natjecanje', od 1. travnja 2010. godine.  

Vlada je također prihvatila Informaciju o Sporazumu o međusobnim pravima i obvezama brodogradilišta od 2011. do 2020. godine, između Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te brodogradilišta Brodograđevna industrija Split d.d. u Splitu, Brodograđevna industrija 3. MAJ d.d. u Rijeci, Brodotrogir d.d. u Trogiru i Brodogradilišta Kraljevica d.d. u Kraljevici. Naime, u okviru pregovora između Republike Hrvatske i Europske unije radi pristupanja Hrvatske kao punopravne članice EU, te u okviru pregovora u Poglavlju 8. 'Tržišno natjecanje', navodi se u priopćenju.  

Hina