naslovnica imo edc info o portalu kontakt naslovnica o europskoj uniji institucije eu agencije eu-a pravo eu publikacije i dokumenti baze podataka eu hrvatska i eu
Naslovnica > Hrvatska i EU > HR-EU: aktualno
Plenković s češkim parlamentarcima

Državni tajnik za europske integracije primio je u četvrtak, 19. svibnja 2011. godine, predstavnike Odbora za europske poslove Zastupničkog doma Parlamenta Češke Republike, koji borave u trodnevnom posjetu Hrvatskoj. Uz Jana Bauera, predsjednika Odbora za europske poslove, i veleposlanika Češke Republike u Republici Hrvatskoj Karela Kühnla, sastanku su nazočili i zamjenici predsjednika Odbora Soňa Marková i František Novosad te Ivana Weberowá i Lenka Mozgová.

Državni tajnik Plenković upoznao je češke parlamentarce s aktualnom dinamikom hrvatskog pristupnog procesa te planovima za zatvaranje preostalih pregovaračkih poglavlja do kraja lipnja ove godine. U kontekstu referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, državni tajnik Plenković izvijestio je o nizu informativnih aktivnosti koje se provode i o uvjerenju u pozitivan ishod referenduma.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo stanjem političkih i gospodarskih odnosa Hrvatske i Češke. Češki parlamentarci izrazili su punu podršku naporima Hrvatske za završetak pristupnih pregovora i što skoriji ulazak u Europsku uniju. Državni tajnik Plenković zahvalio je predstavnicima parlamentarnog izaslanstva na kontinuiranoj potpori češkog Parlamenta hrvatskim nastojanjima na putu priključenja Europskoj uniji te istaknuo ključnu ulogu nacionalnih parlamenata u postupku ratifikacije hrvatskog Ugovora o pristupanju, kao i suradnju s Odborom za europske integracije Hrvatskog sabora.

Hina